Λόγω της έκρηξης των κοινωνικών μέσων (social media) η κοινωνική αποδοχή είναι ο παράγοντας αναγνωρισιμότητας των επιχειρήσεων. Αυτό συμβαίνει διότι το κοινό καθορίζει μέσω της κατάταξης (ranking) την ποιότητα τελικά κάθε επιχείρησης και συγκεκριμένα κάθε επιχείρησης που βασίζεται στο διαδίκτυο. Για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στον Ιστό, ένα από τα κρίσιμα σημεία εμφάνισης είναι η πρώτη επίσκεψη στον ιστότοπό τους. Πόσα αστέρια θα πάρει ο ιστότοπός τους; 3,4 ή 5? Το κοινό έχει τη δύναμη να “βυθίσει” μια επιχείρηση στη σημερινή αγορά με γνώμονα την κοινωνική αποδοχή.

4 είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμπειρία χρήστη του ιστότοπου:

  • Responsive – H προσαρμογή για κινητά και τάμπλετ είναι το #1 στην λίστα διότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές, το 52% του συνόλου της κίνησης ιστού προέρχεται από κινητές συσκευές, ενώ το 45,3% προέρχεται από επιτραπέζιο υπολογιστή.
  • Ταχύτητα – Η ταχύτητα ενός ιστοτόπου ισούται με εξοικονόμηση χρόνου του χρήστη. Το βιομηχανικό πρότυπο είναι 3 δευτερόλεπτα. περισσότερο από αυτό και κινδυνεύετε να χάσετε περίπου τους μισούς επισκέπτες σας. Κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει όσον αφορά την ταχύτητα φόρτωσης άρα και την λήψη ενεργειών.
  • Σχεδιασμός – Η εμφάνιση στις μέρες μας είναι το παν. Ο χρήστης πρέπει να αλληλεπιδρά άμεσα με κάτι μοναδικό και εξατομικευμένο. Ο ιστότοπος πρέπει να εκτελεί άψογα τις λειτουργίες του και να παρέχει λειτουργικότητα και αξία. Σκεφτείτε κορυφαίες εταιρείες και πόσο καλά σχεδιασμένοι είναι οι ιστότοποι τους όσον αφορά το στυλ, την επωνυμία και τη λειτουργικότητα.
  • Πλοήγηση – Το κοινό πρέπει να βρίσκει αυτό που χρειάζονται γρήγορα. Τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση πρέπει να τοποθετούνται στις καλύτερες τοποθεσίες, τα μενού πρέπει να είναι απλά και αποτελεσματικά.