Η επιρροή COVID-19 έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η χρήση των social media εν μέσω καραντίνας έχει αυξηθεί πιο πολύ από ποτέ, διότι εκτός των άλλων λειτουργούν πια ως παράγοντας ψυχικής εκτόνωσης. Οι επιχειρήσεις πρέπει να προβάλουν πρώτα απ όλα την ανθρώπινη φύση και την υποστήριξη σε αυτή διότι πια το κοινό δυσκολεύεται στις αγορές εκτός των απαραίτητων αγαθών.

Ενημέρωση – Το κοινό στρέφεται κυρίως σε κοινωνικές πλατφόρμες για ειδήσεις και πληροφορίες. Μια βασική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει μια επιχείρηση είναι να προσφέρει τρέχουσες, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες όσο αναφορά το χώρο της στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα παρέχετε σχετικές γνώσεις που μπορεί να χρειάζονται οι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή.

Μοιραστείτε – Συνδέστε το κοινό σας μοιράζοντας προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες. Συχνά οι άνθρωποι αποφεύγουν να είναι υπερβολικά προσωπικοί επειδή δεν θέλουν να τσαλακώνονται. Πείτε μια αστεία ιστορία, μία γκάφα σας γιατί είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Διασκέδαση – Βρείτε διαφορετικούς τρόπους για να διασκεδάσετε τους οπαδούς σας στα διάφορα κανάλια σας. Ζητήστε από τους συναδέλφους σας να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες για τους αγώνες της εργασίας στο σπίτι και αναπαράξτε ειδήσεις που προκαλούν χαρά.

Ενότητα – Οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν, κάτι που δημιουργεί μια τέλεια ευκαιρία για μια μάρκα στα κοινωνικά μέσα. Απαντήστε στις ερωτήσεις των ατόμων και αλληλεπιδράστε με τις αναρτήσεις τους. Συμμετέχετε ενεργά με το κοινό. Μοιραστείτε την ανθρώπινη πλευρά σας με το κοινό σας και υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.