Πώς αποφασίζετε ποια κανάλια μάρκετινγκ θα χρησιμοποιήσετε για την επιδίωξη διαδικτυακών διαφημίσεων; Με το μάρκετινγκ, αυτό που πραγματικά έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι η απόδοση επένδυσης (ROI) ή η απόδοση της επένδυσης. Ορισμένα κανάλια είναι αποτελεσματικότερα από άλλα!

  •  Mάρκετινγκ Ιστοσελίδας – Η χρυσή τομή -παρόλο που οι ιστότοποι παρέχουν το πιο αποτελεσματικό κανάλι για ψηφιακό μάρκετινγκ – είναι ο τακτικός έλεγχος ώστε το website να ταιριάζει κάθε στιγμή με τους νέους σας στόχους. Αυτό λαμβάνει χώρα μέσω προσεκτικής μελέτης στην μεταβολή πωλήσεων και τις τάσεις ενδιαφέροντος του καταναλωτή, ώστε να γίνουν οι τελικές μετατροπές.
  • Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων –  Τα κλειδιά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πρώτα να βρουν τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι πελάτες-στόχο και στη συνέχεια, να σχεδιάσουν ένα σχέδιο μάρκετινγκ για αυτήν την ομάδα σε αυτήν την πλατφόρμα. Οι νεότερες επιχειρήσεις δείχνει να έχουν πολύ πιο αποτελεσματικές εκστρατείες, ενώ οι εταιρείες που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό συχνά αντιμετωπίζουν το social media marketing ως μελλοντικό πλάνο. Επιπλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και για την εξυπηρέτηση πελατών.
  • Μάρκετινγκ μαζικών email –  Η καλή εκτέλεση με email ξεκινά με το να μοιάζουν μια επέκταση του ήδη υπάρχοντος website σας, δηλαδή το ύφος, τα χρώματα, οι εικόνες, κλπ. Πρέπει να έχουν κατευθυνόμενους τίτλους να χρησιμοποιήσετε την εξατομίκευση και να μη γίνεται αυτό σε μικρά χρονικά διαστήματα, δίνοντας έτσι αξία στα email σας.